OVER ONS
Bedankt voor uw bezoek en uw overweging om de Bas Rutten O2 Trainer aan te schaffen. Goed dat u grip wilt krijgen op uw ademhaling en wilt gaan trainen voor een beter uithoudingsvermogen.

Dit product ligt me na aan het hart. Als kind al had ik astma en ik herinner me hoe moeilijk het soms was om op adem te komen. Soms moest ik wel ’n week bedrust houden omdat ik niet voldoende lucht in mijn longen kon krijgen. Toen, als 15 jarig ziek knulletje, had ik mijn eerste gedachten over de O2 Trainer. Zodra ik weer hersteld was van een astma-aanval en mijn longen zich weer normaal met lucht vulden, voelde ik me veel sterker. Ik wist dat wanneer ik met gemak grote hoeveelheden lucht in mijn longen kon zuigen, ik de wereld aan zou kunnen.

Vele jaren later, op aandringen van goede vrienden, heb ik mijn idee gerealiseerd. Ik ontwikkelde een mondstuk dat de inademing zodanig regelt, dat je hard moet werken om lucht naar binnen te krijgen. Nu, dankzij mijn O2 Trainer, zijn mijn longen en middenrifspieren erg sterk. Ik heb patent verkregen en nu is mijn O2 Trainer beschikbaar voor iedereen. Mijn goede vrienden van de “Elite Special Forces” die ik train, hebben mijn O2 Trainer al een hele tijd gebruikt en zijn erg tevreden over de progressie die ze daarmee gemaakt hebben. Het is een voldoening voor me om de fantastische resultaten te zien die de mensen behalen nadat ze mijn O2 Trainer zijn gaan gebruiken.

Aanvankelijk ontwikkeld voor atleten, wordt mijn O2 Trainer door een breed publiek gebruikt. Koperblazers maar ook operazangers en scubadivers kunnen een enorm voordeel halen als ze mijn O2 Trainer gebruiken voor verbeterde longtraining en uithoudingsvermogen.

O2 Trainer

  • Gemaakt van zacht milieuvriendelijk silicone rubber
  • Effectieve verbetering van uw ademhalingssysteem
  • Makkelijk in te stellen voor verschillende long-fitness levels
  • Compact, gemakkelijk en veilig

Professionele coaches die topsporters begeleiden, adviseren een of andere vorm van longtraining. Het is wetenschappelijk bewezen dat training van de longen en een versterkte ademhaling van groot belang zijn voor betere prestaties.

Ik heb mijn O2 Trainer gebaseerd op een eenvoudig maar krachtig concept. Door de lucht gecontroleerd in te ademen in uw longen, gaat u direct op de juiste manier ademen terwijl u gebruik maakt van uw middenrif. Hoe kleiner de instroomopening is, hoe harder uw longen moeten werken om de lucht naar binnen te zuigen. Als u de lucht naar binnen zuigt in de O2 Trainer, concentreer u dan op het gebruik van uw middenrifspieren (spieren tussen buik- en borstspieren). U traint daarmee uw longen en uw middenrifspieren en daardoor worden ze sterker.

Mijn advies is dat u uw workout de eerste 5 minuten rustig begint zonder een verkleinde instroomopening. Wen even aan het mondstuk en concentreer op een juiste ademhaling vanuit het middenrif. Nu bent u al op weg naar een verbeterde ademhaling en minder spanning. Als u met deze warming up bezig bent, voelt u dat u de spieren in uw onderrug gebruikt en daarmee weet u dat u op de juiste manier inademt.

Vanaf hier gebruikt u inademingkapje nummer 1 met de grootste instroomopening van 14 mm. Als u vordering maakt en u voelt dat uw ademhaling sterker wordt, ga dan stapsgewijs door met inademingkapje 2 t/m 10. Al snel zullen het pittige workouts gaan worden.

Ook heb ik een neusclip bijgevoegd. Als u eenmaal gewend bent workouts te doen met mijn O2 Trainer dan kunt u de neusclip gebruiken om uw longspieren nog meer uit te dagen.

Nu is het zo dat sommige atleten er de voorkeur aan geven in te ademen door hun neus en dat is ook geen probleem. Het mooie van mijn O2 Trainer is dat u ‘m niet bij iedere workout hoeft te gebruiken. Afhankelijk van uw doelstelling is 2 tot 4 keer per week ca. 30 minuten voldoende om goede resultaten te bereiken. Gebruik de neusclip als u er klaar voor bent en de uitdaging aandurft.

Nogmaals, start rustig en houd vast aan uw eigen tempo! Ik geloof in u. Gebruik de O2 Trainer volgens mijn instructies en u zult net zo enthousiast zijn als ik over de resultaten.

Ten laatste, als u helemaal niets heeft met enige vorm van fysieke inspanning, dan is de O2 Trainer niet geschikt voor u. Mijn slogan is: “een gezond verstand in een gezond lichaam”. Als u toch besluit fit te willen worden en wilt gaan sporten, kijk dan nog eens naar mijn O2 Trainer. Ik wacht op u.

En voor hen die mijn O2 Trainer al gebruiken, laat me graag eens weten hoe het gaat.

GodSpeed my friends!

 

– Bas

©  Copyright 2018. All Rights Reserved.