HOW TO?
Snap je het?
Bevestig kap opnieuw
Ademhalingstechniek
Iedere professionele atleet weet dat kracht erg belangrijk is tijdens een competitie. Gedurende mijn gehele Mixed Martial Arts carrière kwam ik nooit zonder brandstof te staan. Je kunt een Ferrari rijden, maar zonder brandstof val je stil. De O2-Trainer geeft je kracht en uithoudingsvermogen als NOOIT tevoren. Bas Rutten - Drievoudig ongeslagen King of Pancrase World Champion - UFC Heavyweight Champion of the World

Hoe moet ik de ademhalingsoefeningen doen?
Klik hier om de video over ademhalingstechniek te bekijken. Het is een goed idee om de eerste 5 minuten van je training of tijdens je warming-up routine zonder dop te trainen; het opwarmen van je longen is net zo belangrijk als het opwarmen van elke andere spier.
Hoe plaats ik de kapjes en hoe verwissel ik de ventielringen?
Zorg dat het inademing- en uitademingkapje op de juiste plaats zitten. Heeft u de O2 Trainer in de mond dan zit het kapje met de genummerde ring rechts en het uitblaaskapje met de vierkante opening links. De bovenzijde van de O2 Trainer is bedrukt met de “jumping dragon”. Het flapje van het uitblaasventiel heeft twee kleine gaatjes die passen over twee kleine pinnetjes aan de binnenkant van het kapje; simpelweg erop drukken. Klik hier voor de video van het aanbrengen van het uitblaasventiel.
Moet ik een warming-up doen voordat ik de O2Trainer gebruik?
Wij adviseren om de eerste 5 minuten uw workout of warming up zonder de O2 Trainer te doen. Uw longen opwarmen is evenzo van belang als het opwarmen van uw spieren. Daarna bent u klaar voor een volledige workout met de O2 Trainer. Klik hier voor de video hoe u de O2 Trainer dient te gebruiken bij een workout.
Ik voel de rugspieren achter in mijn borstkas als ik de O2Trainer gebruik, is dat normaal?
Na de O2TrainerDit is een goed teken en ook normaal, zeker in de eerste 15 minuten. U voelt dat de longspieren aan het werk gezet worden en zich vullen met melkzuur. Dit moet na ongeveer 15 minuten wegtrekken. Als het gevoel blijft aanhouden, traint u waarschijnlijk te zwaar. Stop dan met de O2-Training en probeer het de volgende dag nog eens!
Na de O2-Trainer is mijn borst vermoeid, is dat normaal?
Dit is een zeer goede indicatie dat u de O2-Trainer goed gebruikt en dat u het middenrif op de juiste manier traint!
Hoe vaak per week kan ik de O2-Trainer gebruiken?
Het is voldoende de O2-Trainer 2 tot 4 keer per week ca. 30 minuten te gebruiken bij uw workouts, maar ik hoor van verschillende mensen dat ze ‘m vaker gebruiken. Vergeet niet dat u uw longen en middenrifspieren traint en dat zij een krachtige workout verduren; zij moeten ook rusten om hun kracht te versterken. Iedere spier in het lichaam wordt sterker door tijdig rust te nemen en weer “proteïne” tot zich te nemen.
Kan ik ook ademhalingsoefeningen doen zonder worout?
Zeker en u heeft er ook niet veel tijd voor nodig. Adem geheel uit en haal diep in terwijl uw schouders ontspannen blijven. Concentreer op het hard inzuigen van de lucht. Vier sets van 12 inademingen met een minuut rust tussendoor is prima. Gebruik de ring waarbij u zich het meest comfortabel voelt. Zo kunt u trainen waar en wanneer u maar wilt. Klik hier voor de video hoe u de O2 Trainer dient te gebruiken bij ademhalingoefeningen.
Hoe snel moet ik de indemingsring verkleinen?
Als u de workout kunt doen zonder te smokkelen (extra lucht inademen langs het mondstuk) en het relatief makkelijk wordt, dan bent u klaar om te wisselen naar een kleinere ring. Als u aan het “vechten” bent om door de workout heen te komen, bent u nog niet klaar om te wisselen. Neem de tijd en werk geleidelijk naar uw doel!
Moet ik stoppen als ik duizeling wordt?
Natuurlijk, duizeligheid is geen normaal effect en is een duidelijk teken dat u een lager nummer ring dient te gebruiken. Ga niet overhaast te werk, alle ringen trainen uw longen!
Maakt het uit aan welke kant ik de inadem en uitadem kap heb?
JA! Zorg ervoor dat de kap met het genummerde scherm aan de rechterkant zit als het in je mond is, de linkerkant als je ernaar kijkt. De uitademkap moet altijd aan de linkerkant zitten wanneer deze in je mond zit en aan de rechterkant wanneer je ernaar kijkt.

De bovenkant van de O2 Trainer is bedrukt met het Jumping Dragon-logo (springende splitsfiguur).

Hoe lees ik mijn resultaten af?
Houd vanaf de eerste dag een traininglogboek bij waar u notities maakt over o.a. ringnummer, duur, intensiteit, gewicht, aantal herhalingen, gemiddelde- en piek hartslag; hetgeen voor u relevant is. Binnen enkele weken is uw progressie afleesbaar in uw eigen logboek
Hoe maak ik de O2-Trainer schoon?
De schoonmaakdoekjes gebruikt u alleen indien er geen water beschikbaar is. Bij voorkeur goed reinigen met warm water. Zorg ervoor dat de O2-Trainer goed gereinigd is zodat u ‘m fris en hygiënisch kunt opbergen!
©  Copyright 2018. All Rights Reserved.